YouTube Filmpjes

Het bekendste online videoplatform is YouTube. YouTube werd opgericht in 2005 en bevat inmiddels miljoenen filmpjes. Wat je ook zoekt: muziek, series, films, instructievideo's, vlogs, vermaak, je vindt het hier allemaal. De filmpjes die hierop staan mogen vrij worden gedeeld. Er is geen sprake van auteursrecht. Houd hier dus rekening mee als je ervoor kiest iets online te zetten. Dit is eveneens de reden dat volledige muziekalbums of films die worden geüpload, door YouTube moeten worden verwijderd. Sommige wereldleiders kiezen ervoor de website te blokkeren, zodra ze filmpjes opmerken die schadelijk kunnen zijn voor het imago van hun land.

Hoe werkt het uploaden van YouTube filmpjes

Voor je eigen video's online kunt plaatsen, moet je een account aanmaken. Vervolgens kun je zogenaamde tags aan de video toevoegen, zodat hij ook kan worden gevonden. Je hebt nu je eigen kanaal gecreëerd, waar je onbeperkt op kunt posten. Om te voorkomen dat de server van het platform te vol raakt, mag een YouTube filmpje maximaal 20GB groot zijn.

Bloggers en YouTube filmpjes

Er valt tegenwoordig ook geld te verdienen met YouTube. Als je partner wordt, wordt er reclame getoond voorafgaand aan jouw video. Door tegen betaling producten aan te prijzen, kan er nog meer worden verdiend. Voorbeelden van YouTubers die hun brood verdienen met dit videoplatform zijn Enzo Knol (plaatst video's over zijn leven online), Stuk TV (plaatsen grappige filmpjes online), Beautygloss (plaatst beautyvideo's online). Dat deze YouTubers zo enorm populair zijn tegenwoordig, is ook te zien aan de YouTube Gathering die jaarlijks wordt georganiseerd. Hier krijgen bezoekers de kans om hun helden te ontmoeten.

Meer over Leuke plaatjes en filmpjes >
Copyright 2024 leukstesite.nl