Raadsels

In tegenstelling tot een mop, is het doel van een raadsel niet per se mensen aan het lachen maken. Er bestaan uiteraard wel grappige raadsels, maar over het algemeen wordt met een raadsel een probleem bedoeld dat wordt omschreven. Door gezond verstand te gebruiken, moet met de onderdelen van het verhaal tot de oplossing worden gekomen. Vaak is de oplossing geen logisch antwoord op de vraag, maar een onverwacht antwoord.

Soorten raadsels

Kinderen beginnen een raadsel vaak met ''ra, ra...''. Dit zijn simpele vragen, waarbij het kind vaak verwacht dat jij het antwoordt niet weet. Andere raadsels zijn puzzels. Op de middelbare school heeft iedereen tijdens wiskunde wel een vorm van verhaaltjessommen gehad. Dit is een vorm van een zogenaamd puzzelraadsel. Een raadsel in de vorm van een mop gaat bijvoorbeeld als volgt: Het is groen en vliegt door de lucht. Ra ra wat is het? Antwoord: Een mus in militaire dienst. Ook taalraadsels zijn vaak erg leuk. Deze raadsels hebben zoals de naam al aangeeft te maken met taal. Een voorbeeld is bijvoorbeeld: Wat is het tegenovergestelde van een Marokkaan? Pabroekuit.

De leukste raadsels lees je op Leukste Site

Als je op zoek bent naar een leuk raadsel om aan je vrienden te vertellen, kun je hier terecht voor inspiratie. Wij vertellen je de leukste raadsels in verschillende categorieën, waarmee je indruk kunt maken. Zorg dat je wel de clou goed onthoudt. Het is erg vervelend als je het raadsel of de mop vol enthousiasme hebt vertelt, maar vervolgens het einde niet meer weet.

Artikelen

Leuke raadsels

Als je op zoek bent naar een leuk raadsel om te vertellen, moet je vooral even verder lezen. Wij hebben er een aantal voor je verzameld en op een rijtje gezet. Het leuke aan een raadsel is dat je je hersens even goed kunt laten kraken. Vaak zijn het doordenkers, en wanneer je het antwoord ziet dan is het een echt "ohja!" moment. Weet j

Lees meer...

Copyright 2024 leukstesite.nl