Leuke raadsels

Als je op zoek bent naar een leuk raadsel om te vertellen, moet je vooral even verder lezen. Wij hebben er een aantal voor je verzameld en op een rijtje gezet. Het leuke aan een raadsel is dat je je hersens even goed kunt laten kraken. Vaak zijn het doordenkers, en wanneer je het antwoord ziet dan is het een echt "ohja!" moment. Weet jij de oplossing, zonder naar het antwoord te kijken?

Voorbeelden van leuke raadsels

Waarom gaat een konijn eerder slapen dan een kat?

- Een konijn hoeft maar twee tanden te poetsen.

 

Een belg strooit peper over zijn tv. Waarom doet hij dat?

- Hij wil het beeld scherper maken.

 

Het is groen en glijdt van een berg.

- Een skiwi.

 

Wat was was, eer was was was?

- Honing

 

Boer Tom voelt dat er onweer in de lucht hangt. ''Het gaat straks onweren'', meldt hij bij zijn vrouw. 's Nachts barst het inderdaad los. Toen Jan de volgende dag ging kijken of er veel schade was door het noodweer, merkte hij een dode koe in zijn wei op. Wat klopt er niet?

- Het hart van de koe.

 

Je bent onderweg en voor je rijdt een vrachtwagen. Achter je vliegt een helikopter en links loopt een ontzettend groot zwijn. Rechts van je is een afgrond. Alles beweegt zich voort op dezelfde snelheid. Hoe kom je hiervandaan?

- Uit de draaimolen stappen.

 

Wat is groter dan God?

Wat is slechter dan de Duivel.?

Wat hebben arme mensen niet?

Wat willen rijke mensen niet?

Als je het eet ga je dood...

- Niks

 

Er staan drie huizen op een rijtje. In het linkerhuis woont Batman en in het rechter huis woont al jaren Spiderman. Wie woont er in het middelste huis?

- Buurman

Meer over Raadsels >
Copyright 2023 leukstesite.nl